Kortsluiting

Kortsluiting

Stroomstoring Rotterdam en omgeving

Is uw stroom uitgevallen, een schakelaar gesprongen of hebben bepaalde delen van uw huis of pand geen stroom meer. Dan kan het zijn dat er kortsluiting is ontstaan. Misschien is uw elektra overbelast, of is er een plaatselijke stroomstoring. Helaas kunnen deze problemen opeens ontstaan, en hier wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Sommige storingen kunnen gemakkelijk zelf verholpen worden. Als u in de meterkast of groepenkast gaat kijken, kan het zijn dat er enkele stoppen of groepen gesprongen zijn. In het geval van een stoppenkast kan deze gesprongen stop vervangen worden. Mocht deze stop er na vervangen direct weer uitvliegen, dan is het verstandig een elektricien te vragen ernaar te kijken. Het kan dan namelijk zijn dat er ergens een storing wordt veroorzaakt die de stop blijvend laat springen. De elektriciens van Elektricien Rotterdam hebben dit scenario al vele keren mogen verhelpen en staan dan ook graag voor u klaar. Wij begrijpen dat u dit snel opgelost zou willen zien en wij doen er alles aan om de kortsluiting zo spoedig mogelijk voor u op te kunnen lossen.

Elektricien Rotterdam
Elektricien Rotterdam

Stroomstoring Rotterdam – Elektricien Rotterdam

Er zijn verschillende oorzaken die een stroomstoring kunnen veroorzaken. Wellicht zijn er werklui in de buurt bezig geweest en hebben zij per ongeluk een kabel geraakt waardoor de buurt zonder stroom is komen te zitten. Ook kan het zijn dat dit ingepland wordt door uw energieleverancier om het netwerk te optimaliseren. Vaak krijgt u in dit geval een mail of sms van uw provider om u er van te voren op te wijzen. In dit geval heeft het geen nut kosten te maken en een elektricien in te huren. Uw energieprovider werkt doorgaans hard om de periode van uitgevallen stroom zo kort mogelijk te houden.

Mochten de buren wel gewoon stroom hebben, dan kan het zijn dat er daadwerkelijk een stroomstoring in uw huis is ontstaan. Wellicht is er een stop gesprongen doordat er teveel stroom in een keer van het netwerk werd gevraagd van verschillende apparatuur. Het kan zijn dat er teveel apparaten op 1 groep zijn aangesloten en wellicht uw groepenkast samenstelling niet optimaal is. Onze elektromonteur kan door middel van metingen zien waar de kortsluiting ontstaan en de groepenkast uitbreiden of anders inrichten. Mocht u twijfels hebben of dit bij u het geval is kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Elektricien Rotterdam via 085-4011823.

Kortsluiting verhelpen

Door kapotte of verouderde apparatuur of in sommige gevallen door blikseminslag kan er kortsluiting in uw woning ontstaan. Soms is het moeilijk om precies te achterhalen waar de kortsluiting is ontstaan en hoe dit opgelost kan worden. Het kan zijn dat er aan de binnenkant van een apparaat twee kabels met elkaar in aanraking komen, waardoor er in een keer veel stroom vrijkomt en de stoppen overbelast raken. In de meterkast of groepenkast zal de aardlekschakelaar omgeschakeld zijn. De aardlekschakelaar is niet gelijk kapot, maar dit is een beveiligd mechanisme om ervoor te zorgen dat de groepen geen stroom meer krijgen. Door te kijken welke groepen er gesprongen zijn kan worden achterhaald waar de kortsluiting is ontstaan. Toch is dit soms lastig te achterhalen wanneer er meerdere apparaten op een groep aangesloten zijn. Met de juiste tools meet onze elektricien bij welke apparaten de fout ligt en waardoor de stroom is uitgevallen. Op deze manier kan de kortsluiting snel verholpen worden en door de juiste aanpassingen te maken kan een stroomstoring in de toekomst voorkomen worden.

Elektricien Rotterdam kan u helpen bij uw kortsluiting, zodat u snel weer door kunt met uw dagelijks leven. Bel vrijblijvend naar 085-4011823 om direct met een van onze elektriciens te spreken.